18.04.2019. Tomislav Lubenjak, foto: sasa cetkovic, ustupa Aviokarte.hr

Tomislav Lubenjak sutra će, kaže, oboriti svjetski rekord.

“Još kao klincu uzor su mi bili sportaši. Dok su druga djeca listala slikovnice, ja sam pregledavao Guinnessovu knjigu rekorda i tu pronalazio svoju inspiraciju, ovo je zapravo moj prvi dječački san. Cijeli svoj život posvetio sam sportu, sve je to bila priprema za ovaj izazov. Posljednju godinu posvetio sam isključivo pripremama za sutrašnje rušenje rekorda.”

Guinnessova pravila vrlo su stroga i ovlaštena sutkinja Sofia Greenacre koja u Zagreb dolazi iz Velike Britanije vozit će se u pratećem automobilu iza Tomislava i nadgledati ispravnost cjelokupnog postupka. “U 24 sata ja mogu stati, predahnuti, pojesti i popiti kad god želim, ali jasno – što više odmaram, to manje guram.” zaključuje Tomislav.

Podršku Tomislavu u obaranju rekorda na današnjoj konferenciji za medije pružili su brojni sportaši.

VEZANE VIJESTI
Prosječna zagrebačka neto plaća za svibanj 7.686 kuna
Fotografija Saša Ćetković, ustupa Aviokarte.hr
18.04.2019. Tomislav Lubenjak, foto: sasa cetkovic, ustupa Aviokarte.hr

Legenda hrvatske košarke Franjo Arapović istaknuo je da mu se sviđa ovaj neobičan izazov: “Tomislav izgleda posve spreman, ali što mu je u glavi, to ćemo tek vidjeti. Ovo je veliki zalogaj, za mene je on već pobjednik. Nadam se da će uspjet i vjerujem da je pred nama još jedan hrvatski rekord. Tomo, zagrij zadnje gluteuse i guraj!” Dodao je kao je ovaj izazov ujedno i velika poruka mladima: “Ako stvarno želiš uspjeti, ništa te ne može spriječiti!”

Hrvatski olimpijac i višestruki osvajač medalja za Hrvatsku Martin Sinković napomenuo je da se kao sportaš divi psihološkoj spremnosti koja je nužna da se bilo koji trening izdrži 24 sata. “Uopće biti budan 24 sata, stajati toliko, hodati a kamoli – gurati automobil. U ime svih hrvatskih sportaša dajemo Tomislavu punu podršku!”

VEZANE VIJESTI
VIDEO Ženski boks meč nasred ceste

Poznata hrvatska karatistica Anamarija Bujas Čelan izazvala je Sinkovića na obaranje Guinnessovog rekorda: “Martine s obzirom da si i sam iz sporta izdržljivosti, a kako vidimo i u top formi u zadnje vrijeme, mogao bi se ti okušati u nekom od ovih rekorda? Možda u paru?”

Matej Mamić, poznati hrvatski košarkaš naglasio je kako se “prava ljubav prema sportu upravo i prepoznaje po tome kada nakon sportske karijere i svih ozljeda koje ona nosi, nastaviš s ovakvim izazovima. 24 sata, to je zbilja veliki zalogaj!”

Grad Zagreb omogućio je logističku podršku za održavanje ovog događanja, koje će nadamo se još jednom pozicionirati Grad Zagreb na kartu svijeta obaranjem novog Guinnessovog rekorda. Tako je Milan Čolić, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića istaknuo “poruka je da čovjek što želi, može i ostvariti. Nakon redovne sportske karijere, nastavak sustavnog i kvalitetnog treninga je neophodan da bi se ovakvu aktivnost moglo fizički i mentalno izdržati.”

VEZANE VIJESTI
Pedeset kornjača s Maksimira pušteno u prirodu u Konavle

Podršku ovom izazovu dali su i mnogobrojni hrvatski sportaši kao što su Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Stipe Žunić, Nika Fleiss, Ivana Brkljačić i mnogi drugi.

Obaranje Guinnessovog rekorda “Najduže guranje automobila u 24 sata, jedna osoba”

Vrijeme: u subotu 27. travnja u 15:00 h do nedjelje 28. travnja u 15:00 sati

Lokacija: Vukovarska ulica u Zagrebu, start je na križanju ulica Donje Svetice i Vukovarske, trasa ide Vukovarskom ulicom do Zagrepčanke i nazad, više puta

Foto: Saša Ćetković, ustupa Aviokarte.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here