Čestitajući Međunarodni dan žena, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je sve djelatnice Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije 8. ožujka prigodno darovao ružama.

Župan je pritom istaknuo kako je Međunarodni dan žena dan kada se sjećamo svih hrabrih žena koje su se kroz povijest borile za prava žena i njihovu ravnopravnost.

„Svim ženama u ovoj županiji čestitam Međunarodni dan žena, dan koji pokazuje da bi žene trebale biti ravnopravne. U dugoj povijesti, često puta, žene su bile obespravljene. U moderno doba, one su ravnopravni članovi društva i, po meni, nositelji ovog društva. Zašto to govorim?! Zato što su one nositeljice obitelji, a obitelj je stup društva. Pogotovo bi poručio mladim ženama, ali i svim mladim ljudima, da se odluče na stvaranju obitelji jer bez kvalitetne obitelji, bez brojnog članstva tih obitelji, bez djece, teško da ćemo u budućnosti moći funkcionirati“, kazao je župan.

VEZANE VIJESTI
Potpore za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u poljoprivredi

Župan je poručio ženama neka doista budu nositeljice obitelji, a muškarcima da ih poštuju i budu im potpora.

„Želim poručiti muškarcima da poštuju žene i da doista poštujemo ono što je propisano, da je žena ravnopravni član društva. Želim i da više nemamo obespravljenih ženskih skupina, mada je i to još prisutno u nekim slučajevima, ali borimo se protiv toga. Želimo dosita da žene po svemu budu ravnopravne muškima.  U nekim zanimanjima, koja su bila tradicionalno muška zanimanja, danas toga gotovo da i nema, to više nije slučaj. Ali još uvijek po statistikama žene manje zarađuju od muških, manje su plaćene, no vjerujem da će se i to u budućnosti riješiti. Ne vidim nikakve razlike među nama, u današnjem promišljanju i današnjem društvu smo ravnopravni. Još jednom čestitam svim ženama u Sisačko-moslavačkoj županiji i u čitavoj Hrvatskoj Međunarodni dan žena i da doista u budućnosti razlika između muškaraca i žena bude što je moguće manje“, kazao je župan.

VEZANE VIJESTI
Nastavljeni radovi na energetskoj obnovi pet zgrada bolnice u Popovači

Dodajmo kako je nakon Zavoda za hitnu medicinu župan ružama darovao i djelatnice Razvojne agencije SIMORA te sve zaposlenice Županijske uprave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here