Kompanija RWE, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Republici Hrvatskoj uz podršku Tehničkog muzeja, drugu godinu za redom organizirala je besplatan posjet učenika osnovnih i srednjih škola Tehničkom muzeju i najvećim znamenitostima Grada Zagreba. Jučer i danas u posjeti Tehničkom muzeju i Gradu Zagrebu bilo je oko 100 učenika i 6 profesora iz Tehničke škole Sisak i Gimnazije Sisak.
Gimnazija Sisak Tehnicka skola Sisak s clanom Uprave RWE-a

Riječ je o redovitim aktivnostima RWE-a kojima je cilj popularizacija znanosti i tehnike kroz posjet Tehničkom muzeju te omogućavanje razgledavanja znamenitosti Grada Zagreba, odnosno posjet Kaptolu, Gornjem i Donjem Gradu te Gradecu uz stručno turističko vodstvo. Sponzor cjelokupnog aranžmana je kompanija RWE ujedno i glavni sponzor Tehničkog muzeja.

VEZANE VIJESTI
SISAK U školu krenula prva generacija tehničara za razvoj videoigara

„RWE je jedna je od pet vodećih europskih energetskih tvrtki, i druga po snazi na hrvatskom tržištu. Mi aktivno sudjelujemo u različitim programima koji pomažu rast i razvoj lokalnih zajednica. Drago nam je da kao tehnološka kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničke znanosti mlađim generacijama. Ovakve projekte smatramo temeljem našeg društveno odgovornog poslovanja“, istaknuo je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

„Učenicima i njihovim profesorima pokazali smo sve zbirke u muzeju, a svima se najviše svidio Planetarij i demonstracijski kabinet Nikole Tesle u kojem su se pobliže upoznali s najvećim izumima tog svjetskog znanstvenika“, istaknuo je Marijo Zrna, glasnogovornik Tehničkog muzeja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here