Sanira se klizište u petrinjskim Vinogradima

Radovima je predviđena izvedba kamene potporne konstrukcije, postavljanje bušenih pilota i potporni zid, postavljanje odvodnje za oborinske i podzemne vode te sanacija ceste i okoliša

667

Kako napreduju radovi na sanaciji klizišta u petrinjskim Vinogradima 21. listopada se u pratnji svojih suradnika došao uvjeriti petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Obišao je radove na sanaciji klizišta na lokaciji Vinogradi 3 u Petrinji koje sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Problem klizišta na ovom području uočen je prije više od pet godina, podsjetio je ovom prilikom direktor petrinjskog poduzeća Privreda Zoran Zechner.

„Proces da se dođe do rješenja klizišta je prvo – dijagnosticirati problem, tj. napraviti istražne radove, nakon toga napraviti projektnu dokumentaciju, poslije toga provesti natječaj i sve ovo dalje na čemu se Grad angažirao. Problem klizišta na svim našim lokacijama velik, dugotrajan i sveobuhvatan“, kazao je Zechner.

VEZANE VIJESTI
Počinju radovi na izgradnji Veteranskog centra u Petrinji

U sklopu radova predviđena je izvedba kamene potporne konstrukcije, postavljanje bušenih pilota i potporni zid, postavljanje odvodnje za oborinske i podzemne vode kao i sanacija ceste i okoliša, a procijenjena vrijednost nabave za ove radove je 1,8 milijuna kuna bez PDV-a.

„Znamo da su klizišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, pogotovo na ovom području, jako aktualna. Zato smo i angažirali institut jer smo htjeli da struka kaže što je to ustvari Grad Petrinja, što je to cijela Banovina što se tiče problema klizišta. Poslije Hrvatske Kostajnice i Dvora gdje imamo te probleme i mi ovdje imamo desetke klizišta koji su opasni za život, za imovinu i općenito. Ova investicija je realizirana zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i mi moramo biti zadovoljni s tih 600 tisuća kuna koje smo dobili od njih. Međutim, ova investicija će u konačnici koštati bliže dva milijuna kuna“, istaknuo je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović te dodao kako je Grad, u rješavanju problema klizišta, dao sve od sebe.

VEZANE VIJESTI
Obilježen Dan državnosti u Petrinji

„Ovo je jedan prekrasan dio grada Petrinje u kojem sadržaje imaju mnogi stanovnici i u kojem imamo priliku kroz OPG-e te kroz mnoge druge koji ovdje daju i određenu turističku ponudu. Nadamo se da ćemo sljedeće godine popraviti ne samo put, nego napraviti i sve ostalo što je važno, komunalnu i cestovnu infrastrukturu, da do 2021. godine ovdje imamo asfalt. Zahvaljujem se svima koji rade na ovom projektu i što koriste ovo lijepo vrijeme kako bi učinili što više i što prije završili ove radove na zadovoljstvo svih građana koji ovdje žive“, zaključio je Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here