Šarena vojska zdravlja ponovno u SMŽ

735

Šarena vojska zdravlja je inovativni projekt prevencije ovisnosti sisačke udruge za djecu i mlade Novi svijet, koji je prošle godine uvršten među sedam najboljih programa prevencije ovisnosti za mlade od strane posebnog tijela Vijeća Europe (Pompidou Group), a ove se godine izvodi u deset mjesta i gradova Sisačko-moslavačke županije. Nakon obilaska dvadeset hrvatskih gradova u protekle dvije godine, sada će i stanovnici naše županije imati priliku ponovno uživati u Šarenoj vojsci zdravlja jer su ove godine upravo Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak financijskom podrškom omogućili ovu turneju.
Gdje su god do sada gostovali, putovali, izvodili performans uvijek iza glazbenika Glazbene škole Frana Lhotke koji su već treću sezonu partneri na projektu, glumaca Marka Hergešića, Ivane Bukovac i Antonije Šašo i cijele ekipe udruge Novi svijet ostanu osmijesi i dobra energija. A vjerujemo da se i ovisničke navike polako mijenjaju jer je i projekt osmišljen kako bi na pozitivan i zabavan način pozvao mlade na život bez ovisnosti.
Ovoga je proljeća performans koji poziva na zdravlje, pozitivu i aktivnost, već izveden u Sunji, Hrvatskoj Kostajnici, Hrvatskoj Dubici, Glini, Topuskom, Popovači i Kutini.
Vikend pred nama rezerviran je za veliku završnicu i nove izvedbe i to u petak, 2. lipnja u Novskoj i Jasenovcu u prijepodnevnim satima, a na sam Dan grada Siska, u nedjelju, 4. lipnja projekt će završiti u Sisku, gradu u kojem je mala skupina entuzijasta udruge Novi svijet osmislila i provela prvi performans Šarene vojske zdravlja, sada već davne 2008. godine. Izvedbe su prilagodljive različitim javnim prostorima pa tako očekujte šarene vojnike u gradskim središtima, ulicama, trgovima, terasama ugostiteljskih objekata i uživajte u mladosti, kreativnosti i životu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime