Sastanak s voditeljima radnih skupina u Hrvatskoj zajednici županija

293

U prostorijama Hrvatske zajednice županija (HZŽ) održan je zajednički sastanak voditelja radnih skupina HZŽ-a s predsjednikom HZŽ-a Goranom Paukom, ujedno i šibensko-kninskim županom.

Radne skupine su u proteklom razdoblju izradile mišljenja na pedesetak nacrta i prijedloga zakona, profilirajući se tako u kvalitetna stručna i savjetodavna tijela što je i bio cilj pri njihovom osnivanju. Predsjednik Pauk izrazio je zadovoljstvo njihovim radom te ih potaknuo na još veći angažman kako bi se što kvalitetnije i što prije provela fiskalna i funkcionalna decentralizacija.

„Upravo zbog zalaganja radnih skupina Zajednica je dobila veću težinu i poboljšao se odnos s ministarstvima. Vjerujem da će premijer, kao i do sada, uvažavati stav Zajednice računajući pritom na usuglašavanje svih njenih članova“, rekao je Pauk.

Sastanku su prisustvovali Ivica Bošnjak, voditelj Radne skupine za financije i pročelnik Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije, Helena Bandalović, voditeljica Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb iz Splitsko-dalmatinske županije, Vesna Šerepac, voditeljica Radne skupine za obrazovanje i kulturu i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, sport, kulturu i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, Krešimir Parat, voditelj Radne skupine za upravljanje rizicima i pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Primorsko-goranske županije, Ivo Klaić, voditelj Radne skupine za pomorsko dobro i pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije, Andrija Matić, voditelj Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, Jelena Ricov, voditeljica Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju i pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba i Nela Jurić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba.

Voditelji radnih skupina predsjedniku su iznijeli rezultate dosadašnjeg rada, ali i probleme s kojima su se susreli. Zaključeno je kako je mnogo napravljeno u borbi za postizanje zajedničkog cilja – decentralizacije, međutim potrebno se suočiti s još mnogo prepreka i ostvarivati suradnje na međusektorskim razinama.

Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime