Sedmorica mladića optužena za silovanje maloljetnice

Riječ je o slučaju silovanja tada 15-godišnje djevojke koji je šokirao javnost i izazvao prosvjede diljem Hrvatske

502
PIXABAY

Nakon sedmomjesečne istrage zadarsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv petorice mladića u dobi od 19 i 20 godina te dvojice maloljetnika zbog silovanja djevojke iz okolice Zadra.

Riječ je o slučaju silovanja tada 15-godišnje djevojke koji je šokirao javnost i izazvao prosvjede diljem Hrvatske.

Skupina mladića, koji su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. grupno napastvovali tada 15-godišnju djevojku iz njihova mjesta silovanja su snimali mobitelom i tim je snimkama godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.

Petorica osumnjičenih privedeni su 17. listopada 2019. u istražni zatvor nakon odluke izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza.

Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode, više kaznenih djela bludnih radnji i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju, a sve na štetu djeteta.

Iza pravničke terminologije stoji više kaznenih djela na štetu osobe ranjive zbog njezine dobi, od čega je jedno počinjeno uz uporabu sile ili prijetnje.

Odvjetništvo je optužnicom obuhvatilo i dvojicu maloljetnika koji u listopadu prošle godine nisu završili u istražnom zatvoru.

(Hina) xalui yam

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime