U povodu Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije jutros su ispred spomen ploče na mostu preko Kupe u Pokupskom položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 404 branitelja koja su svoje živote položila za Domovinu.

Na današnji dan 1991. godine u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde

Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. Županijske skupština proglasila je ovaj datum Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

VEZANE VIJESTI
Neka su vam blagdani blagoslovljeni i ispunjeni mirom

U spomen na sve poginule branitelje ispred spomenika na mostu preko Kupe u Pokupskom počast su odale obitelji poginulih branitelja, njihovi suborci, predstavnici općine Pokupsko i grada Velike Gorice te izaslanstvo Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom. Molitvu je predvodio vlč. Antun Pećar.

“Okupljamo se u Pokupskom kako bi odali počast svima koji su dali živote za domovinu. Želimo da ne ostanu zaboravljeni i da se na mlade generacije prenosi istina o Domovinskom ratu. Branitelji su stvorili uvjete da živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj. Istina, u njoj imamo gospodarskih problema, ali ako budemo u zajedništvu u kakvom smo bili u Domovinskom ratu siguran sam da ćemo i te probleme znati riješiti”, rekao je župan Kožić. Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan je rekao da se na današnji dan “sjećamo i poziva predsjednika Franje Tuđmana da budemo složni u obrani hrvatske zemlje”.

VEZANE VIJESTI
Otvoreni Dani vina u Jaski

“Hrvatska je danas slobodna, nije ugrožena, ali poziv na slogu jest nešto što i dalje traje. On uključuje i podizanje gospodarskog okvira i jačanje svih instrumenata pravne sigurnosti, dakle stvaranje boljega života. Kada sve to dosegnemo još jednom će se potvrditi da žrtve Domovinskoga rata nisu bile uzaludne”, rekao je Mikuljan.

Centralna svečanost u subotu u Velikoj Gorici

Ovogodišnji grad domaćin obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije je Velika Gorica u kojoj će se u subotu, 29. lipnja, s početkom u 11:00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održati Centralna svečanost.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here