Sisačka biskupija prva hrvatska biskupija koja koristi europske fondove

413

U sisačkom Velikom Kaptolu održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Koordinacija za pružanje socijalnih usluga Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije“. Zajednički ga provode „LAG Vallis Colapis“, Caritas Sisačke biskupije, udruga „Sv. Martin“ iz Pisarovine i Gradsko društvo Crvenog križa iz Duge Rese. Projekt koji je prijavljen u sklopu natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 736.518 kuna.

Nositelj projekta Milan Medić istaknuo je kako je cilj projekta, kroz mobilizaciju lokalnih organizacija, provesti program edukacije, brige o starima i nemoćnima, osobama s invaliditetom te romskoj djeci i mladima…

TON

Medić je i izrazio zadovoljstvo što u ovom projektu sudjeluje Sisačka biskupija te je pozvao i ostale lokalne akcijske grupe, sada kada postoje uvjeti za to, da se udruže s vjerskim zajednicama na sličnim projektima.

Sisački biskup Vlado Košić zahvalio je partnerima s kojima je biskupijski Caritas uključen u ovaj projekt i koji će zasigurno donijeti dobre plodove jer je zajednički cilj pomoći čovjeku…

TON

Biskup je i izrazio zadovoljstvo što je Sisačka biskupija prva hrvatska biskupija koja se na ovakav način, kao vjerska zajednica, uključuje u korištenje europskih fondova, a s ciljem poboljšanja života ljudi u malim sredinama i ruralnim krajevima koji, kako je zaključio, sve više odumiru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime