Sisački biskup blagoslovio bogoslužni prostor župe Bučica

U homiliji biskup je tumačio pročitanu Božju Riječ

192
Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 7. studenoga misno slavlje u novom bogoslužnom prostoru župe Bučica tijekom kojeg je taj prostor i blagoslovio. S biskupom je koncelebrirao domaći župnik Vedran Pejak Pašić.

Foto: Sisačka biskupija

U homiliji biskup je tumačio pročitanu Božju Riječ te rekao da ona ove, 32. nedjelja kroz godinu govori kako je Bog uvijek na strani siromaha. I udovica, koja je u Sarfati sidonskoj primila proroka Iliju, i udovica koja je pred Isusom u hramsku riznicu ubacila sve što je imala, bile su siromašne.

Foto: Sisačka biskupija

Međutim pred Bogom bile su to osobe bogate srcem, dobrom i ljubavlju. Zato ih je Gospodin pohvalio i stavio svima nama za primjer. Zato što još ne možemo koristiti župnu crkvu sv. Antuna biskupija je podigla ovu dvoranu da se u njoj može okupljati župna zajednica. No, obnovit će se i sagraditi sve porušeno, ali nama je na  prvom mjestu graditi živu Crkvu, a to je naše crkveno zajedništvo te se odlikovati gostoljubivošću i darežljivošću, koja međutim nije u materijalnoj nego u duhovnoj vrijednosti.

Foto: Sisačka biskupija

Kod oltara posluživali su Stjepan Grahovac i Marko Cvetković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime