Sisački HNS-ovci darivali maćuhice, ali i upozorili na probleme u društvu

Tradicionalno druženje povodom Međunarodnog dana žena

235

Sisački su se HNS-ovci tradicionalno povodom Međunarodnog dana žena družili s građankama i građanima Siska na Gradskoj tržnici Kontroba gdje su dijelili maćuhice i promotivne letke.

Predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković pritom je istaknula što žele poručiti ovom akcijom.

„Ne želimo da se Dan žena obilježava samo jedanput u godini. Svjesni smo članaka, događaja o kojima čitamo na portalima, novinskih napisa o silnim zlostavljanjima koja i danas trpe žene. Nažalost, u 21. stoljeću, kada smo ratificirali Istanbulsku konvenciju, kada smo rekli stop nasilju kroz zakonske norme, nasilje je i dalje problem, kao i zakonske norme koje se ne provode. Stoga i kroz razgovor s našim građankama i građanima želimo poslati jasnu poruku da danas veliki broj žena još uvijek trpi nasilje, nasilje je prisutno u obitelji i želimo da žene zauzmu svoj ravnopravni položaj, da se zlostavljači kazne i da žene mogu konačno ostvariti svoja elementarna prava. Žalosno je da i danas, u 21. stoljeću još uvijek moramo govoriti o nekim osnovnim pravima. Tu je još veliki niz drugih problema s kojim se žene danas sreću, od potlačenosti na radnim mjestima, a obrazovane su čak i više od svojih muških kolega. Međutim, njihov se rad manje cijeni i uvažava, one još uvijek nisu ravnopravne. Osvrnimo se i na politiku. U politici su žene kvota. Mi smo ravnopravne članice ovoga društva, ravnopravno sudjelujemo u svim događajima, u svim odlukama i prema tome trebamo biti ravnopravno zastupljene i plaćene sa svojim muškim kolegama i svojim partnerima“, poručila je Ivković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here