Sisački HNS za Sigurnu kuću Centra za žene Adela

623

Povodom Međunarodnog dana žena, sisački je HNS ove subote na sisačkoj Gradskoj tržnici organizirao humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih artikala i higijenskih potrepština za Sigurnu kuću Centra za žene Adela.

Kako je pojasnila predsjednica sisačkog HNS-a Adelina Ivković, akciji se pridružila i Županijska organizacija HNS-a, SMŽ, ali i članovi nekih drugih političkih stranaka.

„Ovoj akciji se pridružio cijeli Središnje – hrvatski regionalni savez HNS-a, ali i druge političke stranke, uz naravno naše Siščanke i Siščane koji imaju veliko srce za ovakve akcije. Međutim, koja je poruka i što je cilj ove akcije?! Poznate su politike HNS-a, da se zalažemo za ratifikaciju Istanbulske konvencije, za dokumente koji će dati pomoć ženama koje su žrtve nasilja i osvijestiti da je veliki, sve veći broj žena, koje su žrtve nasilja, koje su izložene nasilju u obitelji, da zlostavljače treba sankcionirati i da vlast i zakonodavstvo trebaju odreagirati na pravovaljani način kada dobiju odgovarajuće alate za to“, kazala je Ivković.

Ivković se zahvalila svojim kolegicama i kolegama iz Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, članovima HSU-a, SDSS-a, NS Reformista,DSU-a, a najveću hvalu uputila je građankama i građanima grada Siska koji su i ovaj put pokazali veliko srce i spremnost na pomoć potrebitima. „Naša inicijativa je danas bila i više nego uspješna. Prikupljene namirnice i higijenske potrepštine za Sigurnu kuću Centra za žene Adela sigurno će donekle olakšati život štićenicama“, zaključila je Ivković.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime