Sisačkoj bolnici novi PCR uređaj za testiranje na koronavirus

U slučajevima koji zahtijevaju hitnu dijagnostičku obradu i hospitalizaciju, liječnici će dobiti rezultate u jednom satu

1026
Sisačko - moslavačka županija

Župan Ivo Žinić se u srijedu, 14. listopada 2020. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, upoznao s radom i mogućnostima novog PCR uređaja u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisku.

Sisačko – moslavačka županija

Aparat vrijedan oko 400 tisuća kuna koristi se za PCR-lančanu reakciju polimeraze. Aparat je namijenjen ujedno i za sindromski pristup u dijagnostici infektivnih bolesti. Na aparatu će biti moguće raditi sljedeće panele: respiratorni panel zajedno s Coronavirsuom, pneumonia Panel plus, gastrointestinalni panel, panel za hemokulture, panel za meningitise i encefalitise.

Sisačko – moslavačka županija

U slučajevima bolesnika koji zahtijevaju hitnu dijagnostičku obradu i hospitalizaciju, a kod kojih postoji sumnja na COVID-19, ovim novim aparatom, u jednom satu, liječnici će dobiti rezultate bolesti COVID-19.

Ovakvim pristupom u brzoj dijagnostici infektivnih bolesti i brzoj identifikaciji uzročnika, svakako će se smanjiti broj dana ležanja, potrošnja rezervnih antibiotika, dijagnostička procedura i na kraj, smanjit će se i ukupni trošak bolničkog liječenja.

Izvor i Photo: Sisačko – moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime