SISAK Britancu istražni zatvor zbog švercanja ilegalnih migranata

Sumnja se da je ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu, u mjestu Novo Pračno ga zaustavili policijski službenici

238
Ilustracija

DORH je izvijestio o slučaju Općinskog državnog odvjetništva u Sisku o slučaju 32-godišnjeg osumnjičenika koji je uhvaćen u nezakonitom prijevozu ilegalnih migranata na području Sisačko – moslavačke županije.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 2. lipnja 2020. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv državljanina Velike Britanije (1988.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona. (3. 6. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 31. svibnja 2020. u blizini mjesta Šaš (općina Sunja), u nakani pribavljanja točno neutvrđenog novčanog iznosa, nakon što je zaprimio upute od nepoznatog organizatora iz Bosne i Hercegovine, u unajmljeni osobni automobil slovenskih registarskih oznaka preuzeo državljane Egipta, Iraka i Alžira, znajući da su oni bez osobnih dokumenata nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku te se ilegalno nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da ih je prevozio prema Zagrebu prilikom čega su ga u kasnim večernjim satima zaustavili policijski službenici u mjestu Novo Pračno.
Povodom prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, sudac istrage Županijskog suda u Sisku je 2. lipnja 2020. odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti da će pobjeći (članak 123. stavka 1. točke 1. Zakona o kaznenom postupku).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime