SISAK: Mladima dodijeljena 42 uvjerenja za brže zapošljavanje

Nakon završenog obrazovnog programa u sklopu projekta "AKO - aktiviraj se i konkuriraj“, 42 mlade nezaposlene osobe u Sisku primile su uvjerenja koja će im pomoći pri zapošljavanju...

686

Nakon završenog obrazovnog programa u sklopu projekta “AKO – aktiviraj se i konkuriraj“, kojeg s 821.231 kunom financira Europski socijalni fond, 42 mlade nezaposlene osobe u Sisku primile su uvjerenja koja će im pomoći pri zapošljavanju, objavila je HINA.

Mladi su se od rujna do prosinca u sisačkom Algebra centru osposobljavali za web dizajnere i programere internet aplikacija. Uvjerenja su na svečanosti u HGK Županijskoj komori u Sisku, mladim korisnicima projekta uručili predstavnici nositelja projekta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak i Pučkog otvorenog učilišta Algebra.

Posebnost projekta je neposredno povezivanje mladih i poslodavaca jer kao partneri sudjeluju i četiri uspješne informatičke tvrtke: Euroart93, Kreativa studio, Maracom i Fokus infoprojekt. Nakon obrazovnog programa počinje program stručnog mentorstva u tvrtkama partnerima koji će trajati do tri mjeseca, što će biti idealna prilika da mladi korisnici projekta primjene novostečena znanja u radnom okruženju.

Također, u tijeku je uređenje prostora Centra za mlade u Područnom uredu u kojem će se održati tri inovativne radionice za mlade nezaposlene osobe s temama poduzetništva, mogućnostima koje za mlade nudi civilni sektor, te radionica o traženju posla u digitalnom okruženju. Radionice, koje počinju potkraj veljače, održat će se u suradnji s tvrtkama Applied Ceramics i Gespa Kreativni Studio, Županijskom gospodarskom komorom i udrugom mladih IKS, a prva je na rasporedu 26. veljače s temom “Traženje posla u digitalnom okruženju”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here