SISAK Održan 11. amaterski festival pjesme sevdalinke

Prvo mjesto osvojila je Lamija Ramić

144
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U nedjelju, 12. studenoga u prepunoj dvorani Hotela Panonija u Sisku održan je 11. amaterski festival pjesme sevdalinke koji već niz godina okuplja interpretatore pjesme sevdalinke, ne samo s područja naše županije nego i iz drugih gradova Hrvatske, kao i susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Organizator ove kulturne manifestacije je Bošnjačka nacionalna zajednica Grada Siska i Sisačko-moslavačke, a cilj festivala je očuvanje bošnjačke baštine, kulture i tradicije te doprinos kulturnoj raznolikosti Sisačko-moslavačke županije.

P

Foto: Sisačko-moslavačka županija

rogram festivala podijeljen je na natjecateljski i revijalni dio, a stručni ocjenjivački sud odabire najbolje, dodjeljujući im nagradu za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, dok publika dugotrajnim pljeskom odabire svog pobjednika.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ovogodišnjem festivalu nazočio je župan Ivan Celjak koji je dodjelio nagradu za prvo mjesto Lamiji Ramić koja je nastupila s pjesmom “Ah, što ćemo ljubav kriti”.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Drugo mjesto s pjesmom “Oj golube, moj golube” osvojila je Ena Nezirević, a nagradu za treće mjesto osvojio je Alen Ramić s pjesmom “Tebi majko misli lete”. Nagradu publike osvojila je Snježana Maričić.

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime