SISAK Pepelnica u Policijskoj upravi

Djelatnice i djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke započeli su sveto korizmeno vrijeme

450
Foto: PU sisačko-moslavačka

Pepelnica ili Čista srijeda je kršćanski spomendan kojim započinje korizma. Slavi se 40 dana prije Uskrsa. Pepelnica je početak korizmenog vremena. To je dan pokore, razmišljanja, nemrsa i posta.

Foto: PU sisačko-moslavačka

U srijedu, 2. ožujka, povodom Pepelnice – Čiste srijede, djelatnice i djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke, započeli su sveto korizmeno vrijeme, svetom misom i pepeljenjem u crkvi Marije Kraljice Mira u Sisku. Sveto misno slavlje predvodio je policijski kapelan don Ivo Borić, dok je radosnu vijest navijestio trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Kapelan spomenute župe, vlč. Rafael Mlinar, uputio je u nadahnutoj propovijedi riječi ohrabrenja za ovo korizmeno vrijeme. Molitva, post i dobra djela su naš kršćanski put na putu s našim spasiteljem Isusom Kristom. Zato je potrebno izgrađivati međuljudske odnose u dobroti, blagosti i prihvaćajući jedni druge kakvi jesmo. U molitvi vjernika, molitva je upućena gospodinu za mir u Ukrajini. Sveto misno slavlje uveličale su pjesmom časne sestre (vinkovke) milosrdnice.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Na koncu svete mise kapelan se zahvalio svima nazočnima vjernicima zaželjevši blagoslovljeno ovo sveto korizmeno vrijeme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime