SISAK Prijetio smrću zagrebačkim liječnicima

Poslao poruku na adresu elektroničke pošte ministarstva

331
Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 10. Prosinca, povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika i predložilo da se protiv njega odredi istražni zatvor.

Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnji osumnjičenik 5. prosinca 2020. na području Siska, sa svoje adrese elektroničke pošte poslao poruku na adresu elektroničke pošte jednog ministarstva, a u kojoj je ozbiljno zaprijetio smrću zdravstvenim djelatnicima jednog bolničkog centra u Zagrebu.

Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, ovo je državno odvjetništvo predložilo sucu istrage nadležnog suda da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja drugog kaznenog djela kojim prijeti. Sudac istrage je odbio ovaj prijedlog i osumnjičeniku rješenjem odredio mjeru opreza Zakona o kaznenom postupku, s obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku će podnijeti žalbu na ovu odluku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here