SISAK Rast plaće onima koji su se iskazali nakon potresa

Vatrogascima stimulacija

114

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček naložila je gradskim trgovačkim društvima da svojim radnicima, koji su pokrenuli akcije spašavanja i saniranja posljedica nakon potresa 29. prosinca i koji su odmah krenuli s uspostavom svih usluga i aktivnosti bitnima za grad, trajno poveća plaću za 10 posto!

potres sisak by steev

Povećanje plaće se odnosi na radnike Sisačkog vodovoda i vodocrpilišta, koji su osigurali opskrbu pitkom vodom, radnike Gospodarenja otpadom Sisak i Komunalca, koji su osigurali prohodnost grada te radnike Auto prometa, koji su odmah uspostavili javni prijevoz.

Također, trajno povećanje plaće od 10 posto ostvarit će i sve odgajateljice i radnici održavanja gradskih vrtića, koji su nakon potresa proradili u rekordnom roku.

Posebna zahvala ide sisačkim vatrogascima i članovima DVD-a, koji su u Sisku predstavljali prvu liniju obrane od potresa i nisu stali s osiguravanjem sigurnosti građana niti jednog sata i niti jedne minute. S obzirom da vatrogascima Javne vatrogasne postaje plaće regulira država, Grad Sisak će im isplatiti stimulacije, a dobrovoljna vatrogasna društva će dobiti povećanje sredstava za rad kroz izmjene proračuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here