SISAK Svečano otvoren središnji paviljon Opće bolnice

Bolnicu je proglasio otvorenom premijer Andrej Plenković

142

U Sisku je otvoren Središnji paviljon Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”. Bolnica je teško oštećena u potresu te joj zbog oštećenih zgrada i brojnih odjela nedostaje prostora.

S novim paviljonom rješava dio problema. Ravnatelj sisačke Opće bolnice Tomislav Dujmenović napomenuo je kako je novi paviljon prvi objekt sisačke Opće bolnice izgrađen nakon 35 godina:

“Najveće zadovoljstvo imat će hitni pacijenti jer ova zgrada sadrži objedinjeni hitni bolnički prijem koji mi do sada nismo imali. Od sada će se svi hitni pacijenti, bez obzira na dijagnozu, pregledati na jednom mjestu.”

Direktor razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Mario Čelan održao je kratku prezentaciju cijelog Projekta: “Radi se zapravo o dva projekta koji su objedinjeni u ovu sjajnu zgradu. Cilj samog projekta je omogućavanje potpunije I adekvatnije medicinske zaštite iI skrbi o pacijentima kroz izgradnju i opremanje.”

Ministar zdravstva Vili Beroš naglasio je kako je novi objekt, nakon pandemije koronavirusa i potresa, u funkciji cjelokupne reorganizacije zdravstvenog sustava.

“Ono što je bitno da ovaj objekt pruža jednu novu dimenziju i kvalitetu zdravstvene zaštite. Omogućava širenje palete dijagnostičkih postupaka, implementaciju novih zdravstvenih tehnologija i racionalniji zdravstveni sustav.”

Izaslanik predsjednika Sabora i saborski zastupnik Ivan Celjak najavio je da će prilikom obnove nakon potresa prioritet imati oštećeni zdravstveni objekti u Sisku i Petrinji:

“Dovršetkom projekta objedinjenog hitnog prijema i dnevne bolnice, a slobodno možemo reći izgradnjom nove bolnice, osigurana je kvalitetna zdravstvena zaštita za sve Siščanke i Siščane i stanovnike Sisačko-moslavačke županije koji koristimo usluge naše županijske bolnice. Čestitam bolnici, Županiji, Vladi Republike Hrvatske koji su zajedničkim snagama realizirali ovaj projekt.”

Središnji paviljon svečano je otvorio premijer Andrej Plenković kojega je upravo saborski zastupnik Ivan Celjak dočekao u Petrinji, gdje mu je prije dolaska u sisačku bolnicu pružio podršku u kandidaturi za župana Sisačko-moslavačke županije. Premijer je istaknuo kako je to dio ukupnih aktivnosti Vlade na revitalizaciji Banovine, Siska i Sisačko-moslavačke županije.

“Ovo što radimo u Sisku napravili smo u pogledu dnevnih bolnica u još 24 grada, a u pogledu objedinjenih hitnih bolničkih prijema ukupno sedam. Ta ukupna investicija u hrvatsko zdravstvo iznosi 2,4 milijardi kuna. To je potvrda teze da želimo kvalitetno dostupno zdravstvo po najsuvremenijim standardima koje će pružati usluge sugrađanima na način da budu dostupne i kvalitetne.”

Plenković je izrazio i zadovoljstvo što će 200 liječnika te 640 sestara i tehničkog osoblja sada u paviljonskoj bolnici s 200 godišnjom tradicijom imati prigodu raditi u kvalitetnijim uvjetima i skrbiti o 170.000 pacijenata koji gravitiraju toj bolnici.

Nakon što je novi bolnički paviljon proglasio otvorenim, Plenković je u društvu potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, saborskog zastupnika Ivana Celjaka i ministra zdravstva Vilija Beroša razgledao neke odjele paviljona te se uputio u središte Siska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here