SISAK: U Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić obilježen ‘Dan mimoza’

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, povodom obilježavanja 'Dana mimoza', posjetio je odjel ginekologije u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić.

1119

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, povodom obilježavanja ‘Dana mimoza’, posjetio je odjel ginekologije u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić. ‘Dan mimoza’ obilježen je prvi put u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i udruge Zdravka u središtu Zagreba, 26. siječnja 2008. godine, a posvećen je borbi protiv raka vrata maternice.

Župan Ivo Žinić istaknuo je važnost preventivnih pregleda i cijepljenja žena, kako bi se na vrijeme otkrile i spriječile zloćudne bolesti.

”Povodom dana borbe protiv raka vrata maternice i ‘Dana mimoza’, danas smo došli ovdje i simbolično uručili ove prekrasne cvjetove, u svrhu promoviranja potrebe za preventivnim pregledima naših žena, kojih godišnje, od ove zloćudne bolesti, umre 100-tinjak. To je nešto što se može spriječiti preventivnim pregledima i cijepljenjima.”

Župan je također pojasnio i kako je ovo tek jedna od prvih u nizu zajedničkih akcija sa Općom bolnicom dr. Ivo Pedišić, vezana uz prevenciju zloćudnih bolesti kod žena.

“Ovo je jedna od prvih akcija koje ćemo ovako zajednički provoditi sa bolnicom, sa ovim odjelom i već u budućnosti, kroz neke druge preventivne akcije, želimo smanjiti razinu bolesti žena.”

Loša demografska slika županije počela se popravljati. Prošle godine je, po prvi puta, zabilježen veći broj rođenih nego umrlih. Također, po prvi puta nije zabilježen pad novoupisanih prvašića u osnovnim školama.

“Po prvi puta, prošle godine, više je rođenih nego umrlih. To je jedan optimističan podatak. Također, kod nas je u ovoj školskoj godini upisan jednak broj djece u prve razrede osnovnih škola, kao i proteklih godina. Tako da vjerujem da će se loša demografska slika promijeniti i da ćemo u budućnosti imati sve više stanovnika.”, izjavio je Žinić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime