SISAK U školu krenula prva generacija tehničara za razvoj videoigara

Prvi dan škole za 23 učenika koji su upisali novi smjer Tehničke škole Sisak, interes za zanimanje tehničara za razvoj videoigara deset puta veći od kapaciteta

1199

Početak školske godine u sisačkoj Tehničkoj školi protekao je u znaku prvoga i zasad jedinog razreda za obrazovanje tehničara za razvoj videoigara.

Škola se nastavnim programima godinama prilagođava potrebama gospodarstva te interesu mladih za pojedina zanimanja. Tako su, uz obrazovanje za strojarsko-računalnog tehničara, tehničara za mehatroniku, tehničara za elektroniku, tehničara za računalstvo i ekološkog tehničara, prvi put  provedeni upisi za tehničara za razvoj videoigara.

“Zahvaljujući prilagođavanju tržištu rada, zadržavamo stalni kapacitet od 455 učenika. Zahvaljujući takvim aktivnostima, proglašeni smo regionalnim centrom kompetencije. Nakon opsežnih priprema, pokrenuli smo i pionirski projekt obrazovanja za tehničare za razvoj videoigara za koji je vladalo veliko zanimanje. Za svako od 23 mjesta u odjelu kandidiralo se desetak kandidata. Nažalost, u Sisku nema učeničkog doma pa su mnogi kandidati iz udaljenijih dijelova Hrvatske odustali te je većina učenika sa sisačkoga, zagrebačkoga i velikogoričkog područja. Tijekom priprema dva su naša nastavnika završila edukaciju za gaming industriju, a kao predavače angažirat ćemo i vanjske suradnike”, rekao je ravnatelj Tehničke škole Davor Malović, prenosi Hina.

Sreću je školarcima poželio i zamjenik župana Ivan Celjak

„Ovim programom nastojimo pomoći djeci koja završe srednje škole da budu konkurentna na tržištu rada, da za svoj posao budu adekvatno plaćeni. Jer, znamo da je najbolja mjera demografske politike adekvatno plaćeno radno mjesto“, rekao je Celjak.

Na pitanje novinara o mogućoj izgradnji učeničkog doma, Celjak je odgovorio kako će se uskoro raspisati natječaj za izvođača radova na dovršetku nove strukovne škole. Preseljenjem u novu školu, stara će se preurediti u učenički dom.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime