SISAK Vidikovac na Kupi ruglo Siska

958
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Čak je 15 godina prošlo od početka gradnje Vidikovca na Kupi u središtu Siska, no tamo se već godinama ne čuje buka strojeva, radnika nema, ništa se ne događa.

Naime, Grad Sisak je 2004. godine putem javnog natječaja, ciljano, prodao zemljište na obali Kupe. Temeljem uvjeta tog natječaja, kupac je u roku dvije godine na tome zemljištu trebao sagraditi restoran s vidikovcem. Natječaj je prošao, kupac je bio jedan sisački građevinski obrt. Radovi su počeli, Vidikovac je počeo poprimati obrise pravog ljepotana i onda…sve staje. Tvrtka zapada u dugove, rokovi se produljuju, ništa se ne događa.

Puno godina kasnije, 2015. Grad Sisak pokreće tužbu i gubi spor protiv građevinske tvrtke. Sud je 2018. odlučio kako zemljište ipak ostaje u vlasništvu posrnule tvrtke, a sve radi zastare koja je nastupila.

– Da je tužitelj pokrenuo parnični postupak u roku od pet godina od trenutka kada je mogao zahtijevati ispunjenje obveze iz ugovora, isti je mogao osnovano tražiti i uspostavu prijašnjeg stanja koja je kao takva proizlazila iz ugovorne volje stranaka, navodi u presudi sudac Vedran Medaković.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

I tako, 15 godina kasnije, Vidikovac i dalje zjapi prazan i napušten na milost (ili nemilost) vlasnika.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here