SISAK Vrijednom donacijom obnovljena Srednja škola Viktorovac

Školu je obišao župan Ivan Celjak

414

Srednju školu Viktorovac u Sisku obišao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak zajedno je s direktorom sisačke rafinerije Damirom Butkovićem, objekt koji je  obnovljen poslije potresa sredstvima koja je donirala INA.

Ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić kazala je da se objekt prostire na 3.200 četvornih metara te ima 520 učenika i oko 100 zaposlenih osoba. Istaknula je da su jedna od rijetkih srednjih škola u županiji koja je uspjela obnoviti prostor te zahvalila svima koji su u tome pripomogli: “Ne samo financijski i ne samo u količini financija koje smo mi dobili za obnovu, već je još važnije vrijeme u kojem smo mi to uspjeli napraviti. Novci su bili vrlo brzo osigurani i jedino zahvaljujući tome smo mi bili u situaciji da već 13. travnja uđemo u naš proctor obnovljen. Nismo ušli u sav prostor, ali smo ušli u većinu. 90%-95% škole je u funkciji. Veliki radovi su u školi napravljeni.”

Zbog oštećenja od potresa rušeni su pregradni zidovi u južnom dijelu zgrade na prvom i drugom katu, a radovi su bili gotovi u mjesec dana, zaključila je Porić.

Direktor sisačke rafinerije Damir Butković podsjetio je da je INA uključena u veliki broj projekta na području Siska i okolice, a naročito nakon potresa: “U tu svrhu izdvojili smo 2,5 milijuna kuna za obnovu. Na samom početku osigurali smo gorivo, plin, smještaj i druge usluge kako bismo pomogli sugrađanima što je više moguće.”

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak podsjetio je da osam školskih objekata na području županije ima crvenu, a 14 žutu oznaku: “Ova vrijedna donacija INA-e iskorištena je za sanaciju objekta Srednje škole Viktorovac, a u cilju omogućavanja svim učenicama i učenicima  kvalitetnog odvijanja nastave. Ovom prilikom zahvaljujem INA-i u njihovom sudjelovanju u sanaciji štete.”

U ovoj školskoj godini osigurano je svim učenicima normalno odvijanje nastave i cilj nam je čim prije učenike vratiti u matične objekte, zaključio je Celjak.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime