Sjećanje na Dan oslobođenja Petrinje

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović zapalio je svijeću kod spomenika poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu te stradalima u minskim poljima u Mošćenici i kod križa u Poduzetničkoj zoni u Mošćenica

Povodom Dana oslobođenja Petrinje, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović zapalio je svijeću kod spomenika poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu te stradalima u minskim poljima u Mošćenici,  a potom i kod križa u Poduzetničkoj zoni u Mošćenici.

I dok je velik dio Hrvatske već bio oslobođen 5. kolovoza, Petrinjci su dan oslobođenja i povratka u grad dočekali 6. kolovoza, trećeg dana VRO Oluje, nakon teških borbi i velikih žrtava, podsjetio je Dumbović.

„Petrinjci i Mošćeničani, svi koji se sjećaju Oluje i onih teških borbi koje smo tada prošli , prije 25 godina, znaju da ovdje nije bilo nimalo lako. Oluja je bila akcija koja je možda bila lagana za neke druge gradove poput Knina, ali ovdje nije bilo tako. Grad Petrinja je imala izuzetno tešku akciju, u kojoj smo među zadnjima došli u naš grad. Tome smo se jako veselili. Stoga smo na današnji datum došli odati pijetet i poštovanje svima koji više nisu s nama, poginulima i nestalima“.

Dumbović je dodao kako 6. kolovoza jako puno znači za Petrinju te da očekuju da će obilježavanje tog datuma doći na razinu koju zaslužuje.

„Mi samo dajemo poruku da ne želimo ostati u zapostavljenom položaju i zaboravljeni. Ovo sve skupa nikada ne smije otići u zaborav“.

Dodajmo kako je u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg, s obzirom da je i taj blagdan, služena svečana sveta misa, a uz brojne vjernike, misi je prisustvovao i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here