Slavni „mesni” burger i „jaja na oko” na ZeGeVege festivalu!

338

U petak 6. rujna od 8 do 21 sat i subotu 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati Trg bana Jelačića u Zagrebu već dvanaesti put zaredom ugošćuje najveću vegansku manifestaciju u ovome dijelu Europe – ZeGeVege festival održivog življenja.

Uvijek prožet odličnom atmosferom i pozitivnom vibrom, u 12 godina postojanja ZeGeVege festival, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, postao je nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske, ekološke i kulturne ponude Hrvatske, koji se ne propušta.

Iz široke ponude već poznatih, ali i mnogo novih zdravih proizvoda izlagača ZeGeVege festivala izdvajamo: kozmetiku koja nije testirana na životinjama, obuću bez životinjskih sastojaka, ekološke uloške i pelene, ekološko voće i povrće, ekstradjevičanska ulja, vegansko pivo, biljna mlijeka i ledenu kavu, proizvode bez glutena, dodatke prehrani…

Čak dvanaest restorana donosi raznoliku ponudu primamljivih biljnih variva, kobasica, hot-dogova, kebaba, raznih biljnih namaza, kolača, sladoleda i drugih delicija. ZeGeVege festival nudi i više vrsta veganskih burgera uključujući i sve popularniji Beyond burger koji izgledom, okusom i teksturom podsjeća na životinjsko meso i tako predstavlja ukusan izazov svima onima koji odabiru veganstvo kao zdraviji i suosjećajniji način života koji ujedno čuva zdravlje planeta.

VEZANE VIJESTI
Zbog nekontrole državnih poticaja magarci umiru od žeđi, gladi i vrućine

Bogat program ZeGeVege festivala namijenjen je svima zainteresiranima, bez obzira na njihove trenutačne prehrambene navike, a posebnost koja ga izdvaja od ostalih sajamskih događanja je naglašen edukativni karakter. Program predavanja i radionica jedinstvena je prilika da posjetitelji u dva dana, na jednome mjestu, svakih sat vremena odslušaju nešto novo i degustiraju vegansku hranu. Na odličnim predavanjima posjetitelji imaju priliku od zanimljivih predavača saznati više o etičkim i zdravstvenim dobrobitima veganske prehrane za sve, uključujući djecu i sportaše, specističkoj ideologiji, održivom razvoju i, što je iznimno aktualno, utjecaju i posljedicama uzgoja životinja za hranu na okoliš i planet. Na radionicama kuhanja mogu naučiti kako napraviti vegansku sarmu, ćevape, zdrave slastice, tjestenine i umake, „jaja na oko”, palačinke i druga uobičajena jela te kako pohati i napraviti majonezu, biskvit ili omlet bez jaja, mlijeka i drugih životinjskih sastojaka. Na ZeGeVegeu sigurno nitko neće ostati gladan i žedan i korisnih informacija i prefinih jela i napitaka!

VEZANE VIJESTI
Biljnim mlijekom do održivog življenja

Podršku ZeGeVege festivalu dao je Mate Rimac: „Značajno je za Hrvatsku održavanje festivala održivog življenja i poticanje kroz njega svih nas na biljnu prehranu jer o nama ovisi opstanak na ovome planetu. Stoga dajem podršku ZeGeVege festivalu i veganskom pokretu te pozivam sve da ne propuste posjetiti ga.”

ZeGeVege festival edukativnog je i humanitarnog karaktera, i organiziran je na neprofitnoj osnovi. Prošle godine ZeGeVegeom prošetalo je više od 50 000 posjetitelja, a ovogodišnje također očekuje besplatna brošura s receptima, veganskim trendovima i mnogim korisnim informacijama i zanimljivostima. Svojim prisutstvom ZeGeVege festival obogatili su Emil Tuk iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Vlado Prskalo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, a dolazak su najavili i Irena Cajner Mraović iz Gradske skupštine Grada Zagreba, Igor Kreitmeyer iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike i drugi uzvanici.

VEZANE VIJESTI
Siščanin svezao psa za auto i vukao ga po ulicama Gline

Nakon završetka programa i raspremanja ZeGeVege festivala svi su pozvani na ZeGeVege After Party u zagrebačkome klubu The Beertija, s početkom u 23 sata. Program s popisom svih izlagača, izvođača i predavača s rasporedom njihovih nastupa i predavanja dostupan je na www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com.

Izvor/foto: Prijatelji životinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here