SMŽ 41 milijun bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava

Ugovore je uručila pomoćnica ministra Katica Mišković, koja je naglasila kako je na područje Sisačko-moslavačke županije plasirano 1,9 milijardi kuna

863
Sisačko - moslavačka županija

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava .

Sredstva su ovim ugovorom dobili poduzetnici, ustanove i jedinice lokalne i regionalne samouprave, a 41 korisnik dobio je ukupno 41 milijun kuna.

Sisačko – moslavačka županija

Ugovore je uručila pomoćnica ministra Katica Mišković, koja je naglasila kako je u mandatu aktualne Vlade premijera Andreja Plenkovića na područje Sisačko-moslavačke županije plasirano 1,9 milijardi kuna.

Sisačko – moslavačka županija

„1,9 milijardi za čitavo područje Sisačko – moslavačke županije, od ukupno 10,7 koliko je bilo na raspolaganju za cijelu Hrvatsku. Te brojke govore jako puno. Danas smo dodijelili 41 ugovor, od toga 21 se odnosi na poduzetnike s područja grada Petrinje. To je još jedan pokazatelji da Vlada, osim što pomaže jedinice lokalne i regionalne samouprave, poduzetnicima, kroz direktne potpore, dodjeljuje sredstva. Sedam milijuna kuna danas je dodijeljeno za male poduzetnike i obrtnike“.

Sisačko – moslavačka županija

Ovo je veliki dan za poduzetnike, i za Sisačko-moslavačku županiju, rekao je ovom prilikom zamjenik sisačko – moslavačkog župana Roman Rosavec.

„Velika su ti i značajna sredstva. I Sisačko – moslavačka županija je također dobitnik sredstava. Nastavili smo ulaganja u  školstvo. U ovom slučaju radi se o rekonstrukciji školskog igrališta u Topuskom gdje imamo dvije škole. Igralište neće služiti samo za škole, već i za žitelje Topuskog. Bespovratna sredstva od 400 tisuća kuna koja su namijenjena za tu svrhu pokazatelj su uspješne suradnje jedinica lokalne i regionalne samouprave s resornim ministarstvima, a to je pak nastavka politike Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem koji vode brigu o dinamici razvoja jedinica lokalne samouprave kako na području Sisačko -moslavačke županije, a tako i na području čitave države“.

Sisačko – moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime