SMŽ Caritas započeo s tradicionalnom podjelom božićnih paketa

Više od 700 paketa bit će podijeljeno onima koji se nalaze u kontejnerskim naseljima i području pogođenom potresom

257
Foto: Sisačka biskupija

Caritas Sisačke biskupije od četvrtka, 16. prosinca započeo je već tradicionalnu podjelu božićnih paketa svojim korisnicima. U ovoj otežanoj situaciji zbog pandemije i potresa pripremljeno je 520 paketa za redovite korisnike, a više od 700 bit će podijeljeno onima koji se nalaze u kontejnerskim naseljima i području pogođenom potresom.

Foto: Sisačka biskupija

Paketi su pripremljeni proizvodima iz redovnih zaliha Caritasa te dobivenih iz donacija poput one iz Ravnateljstva za robne zalihe, Caritasa Sambotelske biskupije iz Mađarske kao i brojnih građana. Ove godine posebno će biti obogaćeni zahvaljujući većoj količini donacije čaja koja je dobivena od tvrtke Ribili iz Rijeke, te pekmeza iz Fondacije „Aiutiamoli a vivere“ iz Italije.

Foto: Sisačka biskupija

Jedan od korisnika koji su danas pristigli iz Petrinje u Sisak kako bi preuzeli paket je i gđa Zorica Todorović. Peteročlana obitelj Todorović Caritasovi su korisnici već tri godine, a kako su stradali u potresu ova pomoć im je iznimno neophodna i bez nje bi teško. Gđa Zorica izrazila je veliku zahvalnost Caritasu i svim donatorima na svakom daru, a posebno na vaučeru za obnovu obiteljske kuće koja je u tijeku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime