SMŽ Druženje župana s novim stipendistima

Županija ukupno za učeničke i studentske stipendije u ovoj akademskoj, odnosno školskoj godini izdvaja 2,1 milijun kuna

92

Na sisačkoj Šetnici Slavoljuba Slave Striegla župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak susreo se s novim stipendistima Sisačko-moslavačke županije, učenicima srednjih škola i studentima.

„Sisačko-moslavačka županija ukupno za učeničke i studentske stipendije u ovoj akademskoj, odnosno školskoj godini izdvaja 2,1 milijun kuna. Radi se o 116 studenata, koje stipendiramo i 113 učenika. U ovoj godini imamo novih 30 studentskih i 25 učeničkih stipendija. Studentske stipendije su po 5.000 kn, a učeničke po 4.000 kn. U ukupnom iznosu sredstava od 2,1 milijun kn je i jednokratna naknada za studente s prebivalištem u SMŽ i studente koji upišu redovan studij na potresom pogođenom području, u iznosu od 5.000 kn.”

Važno nam je ulaganje u obrazovanje, znanje, vještine i sposobnosti i srednjoškolaca i studenata, istaknuo je Celjak:

“Županija će i u budućnosti ulagati u osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a isto tako, u okviru naših mogućnosti, pomažemo i visokoškolsko obrazovanje. Tu, prije svega, mislim na Građevinski fakultet, koji uskoro dolazi u Sisak, ali i na srednjoškolske programe: tehničar za razvoj videoigara u srednjim školama u Novskoj i Sisku. Završetkom projekta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak učenici će imati još veće mogućnosti da budu konkurenti i na tržištu rada i pri upisu na fakultete.”

Studentica I. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu Paulina Novak jedna je od korisnica stipendije:

“Budući sam žensko i želim biti samostalna, mislim da je pravo pravi smmjer za mene. Vjerujem da, ne samo meni veći i mojim kolegama, će baš puno značiti stipendija. Obrazovanje noši troškove sa sobom i pomoći će puno našim roditeljima u njihovom podmirivanju.”

Nakon studija, svi ćemo moći pomoći u izgradnji bolje Sisačko-moslavačke županije, zaključila je Paulina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime