SMŽ Jedan novooboljeli, ukupno 16 zaraženih

Novooboljela osoba ima 23 godine

1838

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije objavio je Izvješće na dan 4. travnja 2020. godine.

U Sisačko-moslavačkoj županiji imamo jednog novooboljelog od COVID-a 19. Riječ je o dvadesettrogodišnjem pacijentu koji je u kućnoj samoizolaciji od 26. ožujka 2020. Godine zbog kontakta sa dokazano oboljelom osobom od COVID-a 19.

Od osamnaest pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, dvoje pacijenata je ozdravilo te je sada šesnaest pozitivnih pacijenata na našem županijskom području.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se četiri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

VEZANE VIJESTI
Odgovornost na djelu: Istarska policija utvrdila pet slučajeva kršenja mjera samoizolacije

Apeliramo na sve kako ovo nije vrijeme za druženja već je vrijeme za dosljedno provođenje svih izdanih uputa i preporuka kako bi zajedničkim snagama spriječili daljnju propagaciju ove ozbiljne bolesti. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here