SMŽ Nabavljena vrlo važna i vrijedna oprema za COVID dijagnostiku

Nabavljena oprema ima vrijednost 1.098.918,21 kuna

241

U okviru projekta javno zdravstvena pripravnosti za epidemije i izvanredne situacije koje prelaze granice država (ERI-Health) u trajanju: 15. 1. 2021.-14. 1. 2023. godine, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nabavio je vrlo važnu i vrijednu opremu: PCR aparat, DNA ekstraktor i potrošni materijal za COVID dijagnostiku.

U prostoru Mikrobiološkog laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u sklopu Doma zdravlja Petrinja novonabavljenu opremu prezentirao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak:

“Novi uređaj znatno je brži od onoga kojega smo koristili. Novi PCR uređaj obrađuje 93 uzorka u jednom danu, za razliku od starog koji je obrađivao 30 uzoraka. Novi aparat i brža obrada uzoraka znače bržu dijagnozu, pravovremeno liječenje i prevenciju COVIDA-19. Nalazimo se u vrlo izazovnim vremenima uzrokovanima posljedicama potresa i COVID-19. Iskoristio bih i ovu prigodu da zahvalim svom medicinskom i nemedicinskom osoblju unutar zdravstvenog sustava. Djelatnicima ZZJZ na svemu što čine spašavajući naše živote.”

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić naglasio je da je ovo vrlo značajan dan za ZZJZ SMŽ:

“Uređaj za PCR dijagnostiku vrlo je značajan uređaj u dijagnostici zarazne bolesti COVID-19. Svjedoci smo da se pojavljuju nove varijante virusa. Mnoge zarazne bolesti ne poznaju granice, putuju kako brzo putuju i prijevozna sredstva.”

Doktor Brkić pozvao je sve koje nisu da se cijepe i učine najviše za vlastito zdravlje, ali i zdravlje drugih.

Nabavljena oprema ima vrijednost 1.098.918,21 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime