SMŽ Obljetnica VRO Bljesak u Sisku

U akciji je oslobođen i dio Sisačko-moslavačke županije

206
Foto: SMŽ

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mato Fofić su u nedjelju, 1. svibnja u Sisku sudjelovati u obilježavanju obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Foto: SMŽ

Program je započeo paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana, a nastavljen polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

Foto: SMŽ

Vojno redarstvena akcija Bljesak je uz Vojno redarstvenu operaciju Oluja najveličanstvenija akcija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu kojom je oslobođen i dio Sisačko-moslavačke županije. Danas se posebno prisjećamo poginulih hrvatskih branitelja u ovoj akciji, ali i poginulih hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata. Nažalost, srbočetnici su izvršili odmazdu i nakon ove akcije poginuli su i civili. Danas se posebno prisjećamo i kako je stvarana naša Domovina, tko ju je stvarao i kako uvijek moramo biti zahvalni hrvatskih braniteljima.“, izjavio je župan Ivan Celjak.

Foto: SMŽ

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime