SMŽ Obnova cesta na području Kutine

Započela obnova dijela Mihanovićeve ulice, dionice županijske ceste kroz šumu do naselja Mišinka.

23

U Kutini je 29. svibnja započela obnova dijela Mihanovićeve ulice, dionice županijske ceste kroz šumu do naselja Mišinka.

Cesta se obnavlja u sklopu nastavka projekta Sisačko-moslavačke županije o sufinanciranju izvanrednog održavanja cesta na području Županije u omjeru 50:50, a financiraju je Grad Kutina i Županijska uprava za ceste, kazao je ravnatelj ŽUC—a Stipo Šapina.

„Ukupna vrijednost ugovorenih radova je milijun i 570 tisuća kuna. Rok za izvođenje radova je 60 dana. Radovi su započeli danas i nadam se da će ih izvođač dovršiti u roku. Planira se obnova četiri dionice, dionica Mišinka u dužini od 1310 metara, u Repušnici 640 metara i isto toliko u Janja Lipi te nastavak radova u naselju Gojilo. Ono što ćemo ovdje raditi je modernizacija, rekonstrukcija i izvanredno održavanje, uređivanje bankina, odvodnih jaraka te vertikalna i horizontalna signalizacija“.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo početkom radova i suradnjom sa Županijom i ŽUC-om u obnovi cesta na području Grada Kutine.

VEZANE VIJESTI
NESTALA KUTINJANKA Jeste li vidjeli Veroniku?

„Mi smo prethodnih godina godišnje tako obnovili oko pet kilometara cesta. Obnavljamo i naše, lokalne, nerazvrstane gradske ceste. Takvih smo obnovili više od 20 kilometara u dvije i pol godine. Zbog smanjenih prihoda, reduciran je plan obnove cesta u nadležnosti Grada Kutine. Nećemo ići istim tempom kao prijašnjih godina. No ovo što radimo sa ŽUC-om u ova četiri naselja, ide, od toga nismo odustali i napravit ćemo sve kako smo planirali“.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podsjetio je kako je velik dio jedinicama lokalne samouprave prihvatio model sufinanciranja 50:50 čime je omogućeno održavanje, ali i rekonstrukcija i drugih važnih županijskih prometnica.

VEZANE VIJESTI
KUTINA Muškarac fizički napao zaručnicu (21)

„Oko 250 kilometara obnovljenih županijskih cesta u posljednje tri godine je veliki uspjeh. I to se vidi. Posebno sam zadovoljan što s ovim radovima krećemo u svibnju što je garancija da će oni biti izvršeni kvalitetno i na vrijeme. S obnovom krećemo danas ovdje u Kutini i u još nekim općinama. Vjerujem da ćemo tijekom ljeta, kad su najbolji vremenski uvjeti za rad, obnoviti velik broj naših prometnica. Naravno, nije to sve. S Gradom Kutinom imamo jako dobru suradnju. Svakako da me raduje i početak radova na aglomeraciji, najvećem projektu, najvećoj investiciji u zadnjih nekoliko godina na području grada Kutine. Nakon što se završi taj projekt, naravno da će se onda i obnoviti puno više cesta“.

Župan je nakon Kutine obišao i radove u Piljenicama, na području Općine Lipovljani gdje će biti izvedeni radovi na 2 200 metara prometnice, a vrijednost je oko milijun i 100 tisuća kuna. Rok za dovršetak ovih radova je u prvoj polovici srpnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here