SMŽ Održan 1. Festival srednjih škola

Učenici osmih razreda osnovnih škola mogu se lakše odlučiti koju srednju školu upisati

213

U Pješačkoj zoni u Sisku održan je u petak, 21. travnja Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije.

Učenicima završnih razreda osnovnih škola predstavile su se sve srednje škole s područja Sisačko-moslavačke županije.

Lucija je učenica osmog razreda OŠ Josipa Kozarca Lipovljani:

“Danas smo došli da vidimo srednje škole, da izaberemo srednju školu. Ja bih htjela upisati Gimnaziju, ali nisam još potpuno sigurna. Važno mi je vidjeti kako je njima bilo u osnovnoj pa u srednjoj dalje…”

Antonio Ljubešić učenik je Srednje škole Topusko, smjer turističko-hotelijerski komercijalist:

“Došao sam ovdje predstavljati neki način zabave: pravljenje koktela uz mogućnost bacanja baca. Prednost ovog smjera je što jako lijepo izgleda, onaj tko to voli nastavit će se time baviti, a imate i veću mogućnost pronalaženja posla.”

Srednju školu Glina, među ostalima, predstavila je Anja Kireta:

“Srednja škola je jedna mala škola, ali moram priznati da je povezanost između učenika i profesora neopisiva. Mislim da je dobro da se sve škole mogu ovdje skupiti. Dobro je informirati se prije važne odluke.”

Pozdravljam ovu inicijativu Sisačko-moslavačke županije, istaknula je ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić:

“ Kao prvo, ne samo učenici, nego i roditelji, da vide što se sve događa, što se sve nudi, da mladi vide kako se sve može prezentirati. Dakle, ovo nije samo promocija škole i zanimanja. Ovo je, recimo, putovnica mladima za ostanak ovdje, da vide da se mogu školovati, da u našim školama mogu dobit sve ono pa i više, osim škola Zagreba i ostalih kojima inače gravitiraju.

A drugo, kad se spomene škola, tu je iza toga i radno mjesto. Dakle, mi ne predstavljamo samo škole, nego i sva zanimanja i svo bogatstvo naše županije koje imamo od kulturnog, od prirodnog od povijesnog… Sve ono što mi imamo i što možemo nudit, samo nam trebaju mladi koji će ostat, koji će znat i željet sve to ponuditi.”

Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije svečano je otvorio župan Ivan Celjak:

“ To je prigoda da učenici svih županijskih srednjih škola prezentiraju svoje školske programe svoje škole i naravno, svoja buduća zanimanja. Ovo je također prigoda za učenike osnovnih škola i njihove roditelje da vide što to u praksi rade učenici srednjih škola i da im ovaj Festival pomogne prilikom izbora srednje škole i, naravno budućeg zanimanja. Sisačko moslavačka županija je organizirala ovaj Festival srednjih škola i ovo je zaista izvrsna manifestacija. I ova manifestacija će postati tradicija. Osim ulaganja u infrastrukturu, prije svega mislimo na obnovu starih škola. Također, ulažemo i u opremu. Želimo da naši sjajni učenici koji postižu izvrsne rezultate imaju što kvalitetnije uvjete za učenje, za usvajanje znanja i naravno da profesori imaju što kvalitetnije uvjete za prenošenje znanja na naše učenike.”

Učenici i njihovi roditelji imali su mogućnost izravnog upoznavanja pojedinih obrazovnih programa i potencijala na tržištu rada, koje srednje škole nude.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime