SMŽ Otvorena izložba “Žena-majka-ratnica”

U sklopu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

383
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, večeras je u Strukovnoj školi u Sisku zamjenik župana Mihael Jurić otvorio izložbu „ŽENA-MAJKA-RATNICA“ te izložbu likovnih i literarnih učeničkih radova pristiglih na javni poziv Sisačko-moslavačke županije „Hrvatski branitelji- junaci modernog doba“.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

„ŽENA-MAJKA-RATNICA“, izložba je fotografija o ženama braniteljicama, bilo da su autorice fotografija ili se nalaze na tim fotografijama. Osim žena koje su bile u djelatnom sastavu Oružanih snaga, na ovoj izložbi nisu zaboravljene ni majke koje su tražile svoje sinove u tadašnjoj JNA, ali ni žene, majke i kćeri koje su prikupljale pomoć za branitelje na prvoj liniji bojišnice.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Veliki broj fotografija iz privatnih albuma prikupila je, sada pokojna, Vera Jurčević, tadašnja predsjednica Kluba žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak grada Petrinje. Prikupljanje fotografija žena braniteljica nastavila je Katica Gašljević Tomić, sadašnja predsjednica Kluba žena UDVDR Petrinje.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Izložba „ŽENA-MAJKA-RATNICA“ je, kroz 80 fotografija, svojevrsna ljudska priča žena sudionica Domovinskog rata kojima treba odati zasluženu počast.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Uz izložbu o ženama braniteljicama, večeras je otvorena i izložba likovnih i literarnih učeničkih radova na temu „Hrvatski branitelji- junaci modernog doba“. U javnom pozivu kojeg je objavila Sisačko-moslavačka županija u povodu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su učenici osnovnih škola iz cijele županije, a zahvalnice za sudjelovanje uručio im je večeras zamjenik župana Mihael Jurić.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Obje izložbe zainteresirani mogu pogledati do 4. studenoga 2022. godine.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime