I ove godine Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje 45 stipendija redovitim učenicima četverogodišnjih i petogodišnjih programa obrazovanja srednjih škola te 25 stipendija redovitim studentima s područja županije.

Srednjoškolske stipendije iznosi 500 kuna mjesečno, dok je mjesečna stipendija za studente 700 kuna, oba natječaja su otvorena do 11. prosinca, a natječajna dokumentacija može se preuzeti na poveznici na web stranici Županije, pojasnio je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec napomenuvši kako je već bio raspisan i natječaj za 25 studentskih stipendija u sklopu pronatalitetnih mjera.

VEZANE VIJESTI
Donacijom tri vijećničke naknade nastoje pomoći sisačkoj bolnici

„29. studenoga s trajanjem do 10. prosinca raspisan je natječaj za studente i učenike. Za učenike odnosi se na novih 45 stipendija za četverogodišnje i petogodišnje obrazovanje učenika sa područja Sisačko-moslavačke županije, dakle 45 stipendija u pojedinačnom iznosu od 500 kuna što je u ukupnom iznosu od 22 500 kuna mjesečno. Pored toga, raspisan je natječaj i za studentske stipendije za studente sa područja Sisačko-moslavačke županije, njih ukupno 25 u pojedinačnom iznosu od 700 kuna. Natječaji će biti zatvoreni 10. Prosinca, po prikupljenim prijavama radit će se valorizacija i oni studenti koji zadovoljavaju predviđene kriterije, bit će obuhvaćenih stipendiranjem i ove školske, odnosno akademska godine“, rekao je Rosavec i dodao kako Sisačko-moslavačka županija ima poseban senzibilitet za ulaganje u obrazovanje.

VEZANE VIJESTI
Oznake "Bike&Bed" cikloturistima jamče kvalitetnu uslugu

„Znamo da su potrebe zasigurno i veće, ali uložili smo već sada maksimum u ovaj vid pomoći, sufinanciranja obrazovanja studenata i učenika sa područja Sisačko-moslavačke županije. Nadamo se da će to biti jedan mali doprinos našim učenicima da se, po završetku svog obrazovanja, vrate na područje županije i sva ona znanja i  iskustva koja steknu obrazovanjem prenesu na naše područje kako bi naša Sisačko – moslavačka županija postala poželjno mjesto za život te kako bi pratila sve one svjetske trendove ujednačenosti u širenju zemlji znanja i iskustava“, zaključio je Rosavec.

VEZANE VIJESTI
ŠTRAJK PROSVJETARA U ponedjeljak se ponovno štrajka, provjerite gdje!

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here