VIDEO SMŽ peti dan bez novooboljelih od koronavirusa

Donijete su odluke o dozvoli pojedinačnog lova u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara te formiranju timova za praćenje nadzora rada i pridržavanja svih protuepidemijskih mjera u ustanovama koje su zadužene za brigu o starijima i nemoćnima

3593

Nakon današnje sjednice Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije održana je konferencija za novinare na kojoj je župan Ivo Žinić izrazio zadovoljstvo što na području ove županije već peti dan u nizu nema novooboljelih od koronavirusa te se zahvalio svima koji su tome pridonijeli.

“Do sada su u našoj županiji registrirane 32 osobe pozitivne na COVID-19, od te 32 osobe četiri osobe su iz drugih županija, a 28 iz naše županije. Osam osoba je ozdravilo, tako da ovog trenutka imamo 20 osoba koji su pozitivni na COVID-19 u našoj županiji, od tih 20 šestero je na liječenju u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić”.

Dožupan Roman Rosavec, ujedno i načelnik županijskog Stožera izvijestio je kako je, sukladno naputku nacionalnog Stožera, donijeta odluka kojom je dozvoljen pojedinačan lov u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara i provođenje lovnih aktivnosti (nadzor i čuvanje lovišta, hranjenje divljači u lovištima) uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera. Dodao je i kako je donesena odluka o formiranju timova za praćenje nadzora rada i pridržavanja svih protuepidemijskih mjera u ustanovama koje su zadužene za brigu o starijima i nemoćnima.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut ustvrdio je kako je stanje sigurnosti na području županije zadovoljavajuće te napomenuo kako je  vidljivo da su ljudi shvatili ozbiljnost situacije jer ovog tjedna nemaju zabilježeno niti jedno kršenje samoizolacije.

Zadovoljan trenutnom situacijom po pitanju koronavirusa je i dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

“Bilježimo samo ozdravljenja, a ne i oboljenja i to je ona vedra stvar. Primijećeno je da je vrijeme toplije, insolacija je jača, virus ima vjerojatno sezonski karakter, osjetljiv je ne UV spektar. Međutim, poštovani predstavnici medija, vi ovdje ste moćna sila. Ovu zaraznu bolest ne sprječava, ne ograničava, niti ne suzbija medicinsko dostignuće ni Hrvatske niti svijeta, već model ponašanja ljudi. Stoga ću još jednom apelirati, molim vas, ostanite doma, provodite sve preporuke nacionalnog kriznog stožera, poštujmo socijalnu distancu, provodimo sve one preporučene mjere i postupke. Ovo je naša zajednička borba, samo zajedno i složno ovu ćemo bitku i dobiti. Medicinska statistika ovoga tjedna daje nam optimizam“.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak Tomislav Dujmenović izvijestio je kako je klinička slika pacijenata smještenih u bolnicu dobra te izrazio uvjerenje da će brzo doći do njihovog ozdravljenja.

Na naš upit o mogućim smještajnim kapacitetima župan Žinić je istaknuo kako su spremni i za najcrnje scenarije te da raspolažu s dovoljnim brojem kreveta za smještaj potencijalno većeg broja pacijenata oboljelih od COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here