SMŽ Pijani vozači izazvali prometne nesreće širom županije

Prometne nesreće uzazvane pod utjecajem alkohola dogodile su se na području Siska, Popovače, Dvora, Kutine, Novske i Gline

144

U petak, 3. rujna, oko 10 sati, u ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,45 promila upravljao 58-godišnjak iz Siska. On je na parkiralištu prilikom parkiranja udario u propisno parkirano vozilo, nakon čega je napustio mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Protiv njega će zbog počinjenih prekršaja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 21 sat, prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se i na području Dvora u mjestu Donji Žirovac. Naime, nesreću je izazvao 24-godišnjak s područja Dvora koji je pod utjecajem alkohola od 0,89 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je zbog neprilagođene brzine po izlasku iz zavoja, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u reflektirajuće prometne znakove. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Sljedećeg dana, 4. rujna, oko 2.30 sati, na području Popovače u mjestu Stružec, prometnu nesreću je izazvao 28-godišnjak iz Zagreba koji je pod utjecajem alkohola od 1,47 promila, vožnjom unatrag upravljao osobnim vozilom zagrebačkih oznaka te sletio u kanal. Zbog počinjenih prekršaja vozaču će biti izdan obavezni prekršajni nalog.

Prometna nesreća dogodila se i na križanju Zagrebačke i Brdovite ulice u Kutini, istoga dana oko 19 sati. Nesreću je izazvao 54-godišnjak iz Kutine koji je pod utjecajem alkohola od 2,20 promila upravljao osobnim vozilo sisačkih registracija. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, skrenuo na suprotnu prometnu traku i udario u osobno vozilo.  Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Jučer, 5. rujna, oko jedan sat poslije ponoći, i u Bukovačkoj ulici u Novskoj, dogodila se prometna do koje je došlo kada je pod utjecajem alkohola od 1,32 promila, osobnim vozilom kutinskih registracija upravljao 19-godišnjak s područja Novske. On je uslijed neprilagođene brzine, sišao na zemljanu bankinu i udario u propisano parkirano vozilo, nakon čega se od siline udarca vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak prevrnulo na krov. Zbog počinjenih prekršaja vozaču slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 23 sata, na raskrižju ulica kneza Branimira i Ante Kovačića u Glini, do nesreće je došlo kada je osobnim vozilom šibenskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao 50-godišnjak iz Vodica. On je dolaskom u raskrižje oduzeo prednost prolaska, udario u vozilo,nakon čega je napustio mjesto događaja. On je naknadno pronađen i uhićen te će tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog biti doveden nadležnom Općinskom sudu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime