SMŽ Uručeni ključevi dva stana u Sisku stradalnicima u potresu

Riječ je o stanovima u Odranskoj ulici i Ulici braće Čulig

299

U Sisku su u četvrtak, 6. travnja uručeni ključevi dvaju stanova osobama čije su nekretnine oštećene u potresu.

Ključeve stana u Odranskoj ulici dobila je Marina Ljubanović:

“Svoju nekretninu imam u vlasništvu u Petrinji na Trgu narodnih učitelja. Bila sam smještena u kontejnerskom naselju u Mošćenici. Ovo mi je četvrta destinacija i nadam se da ću ovdje provesti vrijeme do povratka u svoju nekretninu, u svoj mali grad velikog srca Petrinju.”

Božica Blagajić dobila je ključeve stana u Ulici braće Čulig:

“Stan u Rimskoj ulici u Sisku nam je nastradao u potresu. Ja I moje dvoje djece podstanari smo cijeli život. Preko puta stana je škola I to nam je super!”

Gospođama Ljubanović i Blagajić ključeve stanova uručio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak:

“ Sisačko moslavačka županija je do sada obnovila, uredila i opremila 15 stanova koje smo stavili na raspolaganje našim sugrađanima koji su ostali bez svojih domova u katastrofalnom potresu koji nas je zadesio. U pripremi imamo još 17 stanova, izradili smo troškovnike, pokrenuli smo postupak nabave i nakon uređenja tih stanova još ćemo 17 stanova staviti na raspolaganje našim sugrađanima koji su izgubili svoje domove u potresu. Drago nam je vidjeti naše sugrađane koji su zadovoljni, koji dolaze u čvrste, sigurne i stabilne objekte, osobito kada pomažemo obiteljima s djecom.

Sisačko moslavačka županija je počela izgradnju naselja u Glini. Tamo ćemo staviti na raspolaganje 74 kuće našim sugrađanima čiji su domovi stradali u potresu, a nakon što prestane potreba za smještajem naših sugrađana koji su ostali bez svojih domova te kuće će ući u sustav Doma za starije osobe Glina.

Isti projekt smo započeli i u Sisku i u Petrinji. Trenutno je u tijeku nabava za izvođenje radova.”

Sisačko-moslavačka županija tijekom protekle godine, temeljem raspisanog Javnog poziva za dodjelu stanova na privremeno korištenje, već je obiteljima čiji su domovi oštećeni u potresu dodijelila 13 stanova u Sisku, Petrinji, Popovači, Topuskom, Kutini i Novskoj. Stanove je Sisačko-moslavačka županija uredila i opremila prema potrebama obitelji kojima su dodijeljeni, a one će tamo ostati do dovršetka obnove njihovih domova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime