Snažno nevrijeme protutnjalo Karlovcem i okolicom

Štete su na prometnicama i kućama

286
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Karlovačkoj županiji je žestok vjetar u utorak popodne uzrokovao štetu na prometnicama i u napajanju električnom energijom, a na 60 je kuća došlo i do oštećenja na krovovima i prozorima.

Na nekim je mjestima vjetar puhao 16,5 metara u sekundi, što je u kategoriji ‘žestokog vjetra’, rekla je za Hinu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, dodajući da su se na mnogim mjestima njihala cijela stabla i da je i hodanje bilo otežano.

“Sve su službe Civilne zaštite na terenu, uklanjaju se stabla s prometnica i električnih kabela, uklanja se i utvrđuje sva nastala šteta”, rekla je Furdek Hajdin.

U Elektri Karlovac doznajemo da sporadično ima prekida struje te da ekipe popravljaju kvarove i na dalekovodima i na niskonaponskoj mreži. Pomoćnik direktora Josip Kekić smatra da će već tijekom popodneva svi kvarovi biti uklonjeni te da će možda ostati pokoji sporadični slučaj na niskom naponu, kod pojedinih kuća.

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz Grada Karlovca obavještavaju građane da su na terenu službe svih gradskih tvrtaka, Javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva, te da je održan hitni sastanak gradskog Stožera civilne zaštite, a načelnica Stožera i zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić obilazi teren.

“Molimo građane za strpljenje, a javnost ćemo na vrijeme obavještavati o eventualnim novim okolnostima”, poručila je Fočić.

Vatrogasni zapovjednik Miroslav Rade rekao je da je najhitnije bilo rasčistiti drveće s ceste D1, naviše u Tušiloiviću,  te su upravo zbog prometne gužve vatrogasci imali otežan pristup na mjesta intervencije, no da je i prije 15 sati promet normaliziran.

U Centru 112 kažu da je jak vjetar počeo ponegdje puhati već oko 11.30, te zahvatio Dugu Resu i Karlovac, u Karlovcu najviše Turanj i Cerovac Vukmanićki, gdje je bilo najviše štete, ali da štete ima sve do Lasinje i Bosiljeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime