Sočna musaka

7267

Musaka je staro tradicionalno jelo koje se može pripremati u više varijacija, a mi smo za Vas odabrali svoj najdraži način pripreme s krumpirom i mesom.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 500 gr faširanog mesa
  • 1 cijela rajčica
  • 1 glavica luka ( po želji) 
  • 3 češnja bijelog luka ( po želji)
  • 1 fant za čevape i pljeskavice
  • 2 jaja
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje ili pavlake
  • po ukusu peršin i mrkva
  • po ukusu biber i vegeta
  • ulje

Priprema:

1. Faširano meso propržiti na ulju i kad pusti svoj saft dodati mu rajčicu narezanu na kockice. Malo pržiti pa dodati izrendan bijeli i crveni luk te peršin i mrkvu.

2. Fant pripremiti prema uputama na vrećici. Kada ste propržili meso dodati mu fant i 300 ml vode, zatim sve zajedno izmiješati, dodati Vegetu i biber. Meso neka krčka, ali neka mu ostane safta toliko da prekrije meso.

3. Dok se meso krčka uključite rernu na 250C. Krumpir oprati, oguliti i izrezati na tanke kriške, zatim pouljiti i povegetiti.

4. Uzmite tepsiju ili dublju vatrostalnu posudu, malo pouljite te počnite redati najprije krumpir, pa preko krumpira saft od mesa sve dok ne istrosite meso i krumpir ( VAŽNO: krumpir mora biti na vrhu i dnu posude). Poklopite posudu kako krumpir ne bi izgorio.

5. U zagrijanu rernu staviti  musaku i peći cca 45 minuta.

6. Dok se musaka peće uzmite vrhnje za kuhanje i dodajte mu 2 jaja i umutite te malo posolite.

7. Kad je musaka skoro gotova preliti je pripremljenim jajima, potom vratiti u rernu dok ne bude pečeno.

Musaku možete poslužiti uz sezonsku salatu. U slast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime