SOELA 2019. još bolja i kvalitetnija

Tema radnog sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike bila je 7. utrka solarnih automobila, odnosno SOELA 2019., koja će biti održana u organizaciji Tehničke škole Sisak, a uz potporu Sisačko–moslavačke županije i Ministarstva zaštite okoliša i energetike

997

Sisak se može pohvaliti natjecanjem koje je jedinstveno ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe – utrka je to solarnih automobila SOELA, čiji je organizator Tehnička škola Sisak, uz potporu Sisačko–moslavačke županije, a od sljedeće godine i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
Na ovogodišnjem 6. natjecanju sudjelovala je 21 srednja škola te po jedan fakultet iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Sve automobile, na solarni ili električni pogon, izradili su učenici i studenti u sklopu redovitog školovanja. Kao bi se još bolje pripremili za sljedeću godinu, održan je sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike na temu SOELA 2019. Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, njegov zamjenik Roman Rosavce i suradnici nazočili su sastanku kod ministra Tomislava Ćorića u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike u Zagrebu. Tema održanog sastanka je bila 7. utrka solarnih automobila, odnosno SOELA 2019., koja će se održati u organizaciji Tehničke škole Sisak, a uz potporu Sisačko–moslavačke županije i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Foto: www.smz.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime