Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri donirano kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom

Vozilo je donirala Udruga „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića

117
Foto: Zagrebačka županija

Udruga „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića, zajedno s roditeljima preminule Sare Brkičić donirali su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom.

Sredstva za kupnju spomenutog vozila vrijednog 67.700 eura prikupljena su početkom ove godine humanitarnom akcijom „SRCEM UZ SARU“.

Foto: Zagrebačka županija

Inače, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, koja se trenutno brine za 95 teško oboljele djece. Prema riječima ravnatelja Renata Mittermayera kombi će se koristi za prijevoz djece na ljetovanje, kao i preglede u druge zdravstvene ustanove u Zagrebu. Bolnica raspolaže i sanitetskim vozilom koje je osigurala Zagrebačka županija.

Foto: Zagrebačka županija

„S obzirom da živimo u Zaprešiću, a ova je bolnica u našem okruženju, obratili smo se Bolnici Bistra. Mi kao roditelji smo odlučili da kombi ide nekom kome je potrebno. Presretni smo, ponosni i ispunjenog srca jer će se kombi koristiti na dnevnoj bazi. Znamo da tu ima jako puno djece, a to su sve Sarina braća i sestre“, rekao je Sarin tata Franjo. Naglasio je i kako su imali veliku podršku Udruge Stepinčeva oaza mira.

„Danas sam tužan, ali i sretan. Tužan radi naše drage Sare koja je otišla, ali i sretan jer se zahvaljujući njenim roditeljima ovo dobro djelo nastavilo“, rekao je Ilija Nikolić iz Udruge Stepinčeva oaza mira zahvalivši se svim sudionicima humanitarne akcije Srcem uz Saru.

Foto: Zagrebačka županija

Primopredaji vozila ispred bolnice u Gornjoj Bistri nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je zahvalio Sarinim roditeljima i Udruzi na donaciji, kao i svim zdravstvenim djelatnicima i volonterima, koji nesebično skrbe za teško oboljele korisnike ove bolnice.

„Hvala udruzi Stepinčeva oaza mira, a posebno obitelji Brkičić koja je suočena s najvećim životnim gubitkom našla snage i volje kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. S obzirom da skrbi o malim pacijentima s kroničnim i teškim dijagnozama, bolnici Bistra donacija vozila itekako je značajna i pomoći će im u svakodnevnim obavezama, a posebno prijevozu djece na preglede u druge zdravstvene ustanove“ – poručio je Kožić.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime