Split: ovoga vikenda u zračnoj i trajektnoj luci 110.000 putnika

72

Špica sezone osjeća se u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci kroz koje će ovoga vikenda proći više od 110.000 putnika.

Voditelj Službe prihvata i otpreme splitske zračne luke Resnik Mate Melvan za Hinu je rekao da će kroz tu luku danas proći 28.000 putnika i 120 zrakoplova, a u nedjelju se očekuje 70 zrakoplova s 14.000 putnika.

“Ovogodišnja špica sezone jača je za oko 1500 putnika, a ovoga vikenda dodatno osjećamo i veliki pritisak u dolascima putnika s talijanskim zrakoplovnim kompanijama, s obzirom na to da je započeo ferragosto”, kazao je Melvan.

VEZANE VIJESTI
Bogata turistička ponuda SMŽ predstavljena u Zagrebu

Splitska trajektna luka s današnjim će danom zabilježiti najjači promet u posljednjih deset godina, rekao je Hini Jadrolinijin rukovoditelj linija Ante Mrvica. Samo danas su uveli dvije dodatne linije – za Supetar u podne i u 14 sati za Šoltu. Očekuje se da će ovoga vikenda kroz tu luku proći ukupno 68.000 putnika i 10.000 vozila u oba smjera.

“Danas nam je zaista bilo puno putnika u luci. Do kraja dana će ih biti ukupno 40.000 sa 7000 vozila. Osjeća se smjena gostiju, ali i pritisak na otoke. Ovoga vikenda u luci je i više Talijana”, rekao je u subotu Mrvica.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija podijelila 3,2 milijuna kuna za programe u kulturi

 

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here