STARI BROD: Posjekao oko 200 stabala, te ih izradio u metrice i ukrao

Vlasnik štetu procjenjuje na oko 15.000 kuna...

910

Nepoznati počinitelj je od 1. do 27. veljače u šumi 60-godišnjeg vlasnika na području mjesta Stari Brod, općina Lekenik, posjekao oko 200 stabala hrasta, graba, johe i topole, te ih izradio u metrice i ukrao, dok je manji dio drvne mase ostao u šumi. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 15.000 kuna, od njega je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, a za počiniteljem se traga.

Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Sva kaznena djela počinjena su na području Siska, a evidentirane su tri krađe i jedna teška krađa. Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Siska i Novske svađom i vikom, za što su prijavljena tri počinitelja.

VEZANE VIJESTI
Otkriveni petrinjski kradljivci novca i nakita iz obiteljskih kuća

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom, dvije na području Novske, te po jedna na području Siska, Kutine i Gline. U nesreći na području Gline vozaču je utvrđena alkoholiziranost od 1,69 promila.

Evidentirana su tri požara na otvorenim prostorima, po jedan na području Dvora, Kutine i Hrvatske Kostajnice. Izgorjela je suha trava i nisko raslinje, a materijalne štete nije bilo.

Prekršaji u prometu

U srijedu, 27. veljače oko 18 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Galdovačkoj ulici u Sisku zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracija, kojim je upravljao 38-godišnjak i to prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Provjerom je utvrđeno da je on do sada već više puta pravomoćno osuđen za ovaj prekršaj, slijedom čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Krali drva i nezakonito ih stavljali u promet

Pola sata kasnije u mjestu Gora, na petrinjskom području, zatečen je 55-godišnji muškarac, koji je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola bit će prekršajno prijavljen nadležnom sudu.

U Vrhu Letovanićkom provaljeno u vikendicu

U Vrhu Letovanićkom je nepoznati počinitelj od rujna prošle do 27. veljače ove godine provalio u vikendicu, koja je vlasništvo tvrtke za trgovinu i usluge s lekeničkog područja, iz koje je ukrao motornu pilu i plinsku grijalicu. Odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 6.000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za provalnikom se traga.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka policija dočekala provalnice u stan oštećen potresom

U Sisku ukraden bicikl

U noći sa subote na nedjelju, 23./24. veljače, nepoznati počinitelj je u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Sisku ukrao zaključani bicikl 22-godišnjeg vlasnika. Isti materijalnu štetu procjenjuje na oko 3000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here