Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas u kojem se pozivaju vjerovnici Udruge nezaposlenih i obespravljenih radnika (UNIOR) da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s utvrđenih 9.065 kuna duga.

U sudskom oglasu pozivaju se zastupnici te udruge da u roku petnaest dana predaju popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će otvoriti i zatvoriti stečaj UNIOR-a.

UNIOR je osnovan u svibnju 2011. u Varaždinu, kao osoba ovlaštena za zastupanje i predsjednik navodi se Dražen Brljak, a kao cilj i djelatnosti udruge istaknuto je “poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja organiziranjem i održavanjem radionica, predavanja, protokom informacija i druženjem”.

VEZANE VIJESTI
Obustavljen stečajni postupak nad MTČ Tvornicom

Osim toga se kao djelatnost udruge navodi pomaganje savjetima i inicijativama stručnih osoba u rješavanju njihovih svakodnevnih problema, sudjelovanje radnika u ostvarivanju zakonom zajamčenih prava te izdavačka djelatnost i organiziranje seminara, okruglih stolova i medijskih nastupa.

Najava stečaja UNIOR-a objavljena je samo mjesec dana nakon oglasa Trgovačkog suda u Zagrebu u kojem se pozivaju zastupnici slične organizacije – Udruge nezaposlenih Republike Hrvatske da u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine i obveza zbog 14.728 kuna utvrđenog duga.

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here