Hrvatska je pred novim toplinskim valom koji stiže iz Afrike koji će ponegdje oboriti dosadašnje temperaturne rekorde. Diljem Sredozemlja se očekuju paklene vrućine. Kod nas će ovo svakako biti vrhunac ljeta a posebno će ovaj val zapamtiti slavonci ali i stanovnici Karlovca i bliže okolice.

( Temperature za sljedeći tjedan u Kninu) 

Od ponedjeljka će temperature rasti iz dana u dan a za najveći dio države od srijede će bti na snazi i crvena opasnost od od toplinskog udara. Prema prognozi DHMZ-a, najgore će nam biti idući vikend tj.u subotu.

VEZANE VIJESTI
Kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima?

Po trenutnim prognozama najgore će biti u Karlovcu, Kninu, Iloku i njihovoj bližoj okolici sa temperaturama od 42 pa čak negdje i do 43 Celzijeva stupnja u hladu što će biti i najviša temperatura u Hrvatskoj.

U Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Petrinji, Glini,Daruvaru, Sisku, Bjelovaru, Vinkovicima i drugim gradovima temperatura bi trebala doseći  40 Celzijevih stupnjeva.  Na krajnjem jugu se, ne očekuju vrijednosti veće od 30 Celzijevih stupnjeva, koliko će biti recimo u Dubrovniku, dok u Splitu ne bi trebalo biti toplije od 35.

VEZANE VIJESTI
Uspješno lansirana najsnažnija raketa Falcon Heavy

Ništa lakše neće biti ni našim susjedima pa će tako Bosnu i Hercegovinu od 1. kolovoza pogoditi četvrti toplinski val ovog ljeta, ujedno i najjači za ovo ljeto, ali po prognozama i u posljednjih dvadesetak godina.

Kako će biti iznimno vruće i sparno, njihov očekivani rang je većinom između 37° i 42°, lokalno i do 44°C. Paklena četrdeset i četiri stupnja mogu očekivati pojedina područja sjeveroistočne i sjeverne Bosne, kao i sami jug Hercegovine.

Dakle, imajte na umu da nam se vraćaju paklene ljetne vrućine i valja paziti da se, ukoliko nema potrebe, ne izlazi van između 11 i 18 sati. Ako ipak morate izaći ne zaboravite ponijeti dovoljno tekućine i zaštiti se laganom tkaninom ili kremom za sunčanje.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here