Na pitanje što će se dogoditi ako ga pojedete na prazan želudac, dobit ćete odgovor: Mnogo jači učinak!

Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije prije doručka jako izložene i “ne stignu se obraniti” od ovog prirodnog antibiotika, piše Healthy Food House. Ovaj “dar prirode” sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.

VEZANE VIJESTI
Alzheimerova bolest postaje epidemija

Češnjak će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura. Učinkovit je i u liječenju želučanih problema, posebice dijareje. Ako ste pod stresom, češnjak će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustavit će pojačanu proizvodnju želučane kiseline koja se događa kada ste pod stresom.
Neki čak tvrde da je češnjak nevjerojatno učinkovit kad je riječ o problemima živaca, ali samo kad se konzumira na prazan želudac.Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans i ima antikancerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovito, smanjit će rizik od pojave mnogih vrsta raka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here