STOŽER POTVRDIO Nema novooboljelih od koronavirusa

Nakon 89 dana od pojave COVID-19 bolesti broj novozaraženih je nula

555
Foto: YT Screenshot

U protekla 24 sata u Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu.

“Osamdeset i deveti dan od pojave koronavirusa, 2.243 ukupno oboljelih i 2.023 oporavljenih. Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. Nula je novooboljelih , poručio je ministar Beroš na Twitteru.

Ukupno je preminulo devedeset i devet osoba, a šest osoba je trenutačno na respiratoru, dok je 121 osoba na liječenju.

Dosad je testirano ukupno 60.864 osoba, u posljednja 24 sata testirano je 953 osoba.

VEZANE VIJESTI
Ljekarne u čitavoj Hrvatskoj rade od 8 do 17, dežurne ljekarne 24 sata

Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

VEZANE VIJESTI
INFORMACIJE IZ PRVE RUKE Pitali smo našeg travel blogera na Tajlandu o situaciji s koronavirusom

Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here