STOŽER SMŽ Imamo 15 osoba pozitivnih na koronavirus

353

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o epidemiološkoj situaciji na svome području:

Priopćenje Stožera

Od bolesti COVID-19 u Sisačko-moslavačkoj županiji je do sada oboljelo 17 osoba. Dvije osobe su u potpunosti ozdravile, imaju dva uzastopna negativna nalaza laboratorijske pretrage na SARS CoV-2 virus te su otpuštene kući.

U bolnici, u izolacijskoj jedinici su 4 pacijenta, a 11 pacijenata je na kućnom liječenju. Znači imamo 15 dokazano pozitivnih pacijenata.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

VEZANE VIJESTI
Nema novooboljelih od koronavirusa u SMŽ

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19, priopćeno je iz Stožera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here